Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije, u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, organizira događanje u sklopu projekta InnoXenia PLUS na temu „Upravljanje i provedba EU projekata - iskustva iz prethodnog programskog razdoblja INTERREG ADRION 2014.-2020. te mogućnosti financiranja iz europske teritorijalne suradnje u programskom razdoblju 2021. -2027.", namijenjeno predstavnicima lokalne samouprave, regionalne samouprave, sveučilišta i organizacija za poslovnu podršku, s ciljem informiranja i povezivanja potencijalnih prijavitelja na programu ADRION i nadolazećim pozivima.

Radionicu će održati Marko Opančar i Ivana Živković iz Nacionalne kontakt točke za INTERREG ADRION program (Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020.) u Centru za kreativne industrije, Put Murvice 3A u Zadru.

Cilj projekta je iskorištavanje opipljivih i nematerijalnih rezultata projekta InnoXenia, optimiziranje njihove vrijednosti, povećanje njihovog utjecaja i olakšavanje njihove integracije na više razina, obraćajući pozornost na njihovu održivost i povećanje njihovih utjecaja na teritorije putem izravnog uključivanja kreatora politike, dionika i poduzeća. Postupak valorizacije osigurava da se iskoriste svi mogući kanali i mogućnosti kako bi rezultati InnoXenia dosegli što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi se pružile pogodnosti koje zadovoljavaju specifične potrebe šire publike korisnika, čime se postiže dugovječnost i održivost projekta.

Događanje će se održati u srijedu, 1. lipnja u Centru za kreativne industrije u Zadru s početkom u 11:00 sati.