Grad Biograd krenuo je u realizaciju projekta rekonstrukcije Tržnice, za što je osigurao europska sredstva u visini od 6 milijuna kuna. Kako je vrijednost projekta na kraju 13 milijuna kuna, Biograd će podići 5 milijuna kuna kredita kojim će dovršiti tržnicu, jer bi zaustavljanjem projekta izgubio sva sredstva.

- Radovi su počeli, ruše se stari betonski banci i okolne nadstrešnice, te slijedi kopanje u dubinu kako bi se rješavalo pitanje vodova, vode, struje, svega što je nužno u toj fazi radova, kaže gradonačelnik Biograda Ivan Knez.

Nakon dovršetka radova na ovom prostoru zaživjet će nova i suvremeno opremljena ribarnica, a potom vratiti i tržnica, kako je to projektom i predviđeno.

- Ukupna vrijednost čitavog ovog projekta iznosi 13 milijuna kuna plus PDV, a samo za izgradnju ribarnice 6 milijuna kuna osigurana su sredstva EU fondova. Stoga smo s dovršenjem radova ograničeni, odnosno oni bi morali biti dovršeni do konca godine barem u onom većem djelu kako je to uvjetovano dogovorom, kako ne bi ostali bez tih sredstava. Uređenje i oprema tržnice financira se s 7 milijuna iz gradskog proračuna te će njezino dovršenje potrajati do proljeća sljedeće godine. Prodavači i korisnici gradske tržnice koja je sada izmještena na prostoru između gradske knjižnice i prodavaonice Konzuma, morat će se u međuvremenu malo strpiti ili pak prilagoditi novonastaloj situaciji, kaže Knez.

Nakon dovršetka svih radova u i okolo tržnice i ribarnice biti će posve novi ugođaj, jer će prostor biti natkriven, ostakljen i opremljen sa svom aparaturom kakvu zahtijeva jedno suvremeno poslovanje.

Što se tiče samog kredita, za kojega je poziv bankama objavljen na stranicama Gradske uprave, traži se 5,07 milijuna kuna s otplatom na 10 godina. Vrijednost posla procijenjena je na 1,5 milijuna kuna bez PDV-a.