Iako su ponude, kao i u većini infrastrukturnih projekata, premašile procjenu vrijednosti radova, prvi natječaj za novu zgradu Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar rezultirao je odabirom izvođača. 

Potpisom ravnateljice Anite Basioli kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ona od strane solinske tvrtke M-P-Beton, koja među referencama ima radove na školskim objektima, ali i dogradnju Doma kulture Benkovac na kojem je trenutno angažirana. Ovim projektom ulaze u administrativno središte Zadarske županije.

Za građevinska pothvat u Zadru zatražili su 41,2 milijuna kuna, što je bilo najbliže iznosu od 30 milijuna kuna, koliko je iznosila procjena za novu školu na Relji. Za isti posao još su konkurirali zagrebačka tvrtka Hidro Eko Futura s ponudom od 41,3 milijuna kuna te zajednica zadarskog i splitskog Lavčevića koja je priložila vrtoglavu ponudu u iznosu od 53,8 milijuna kuna.

Nakon isteka žalbenog roka s tvrtkom M-P-Beton potpisat će se ugovor s rokom od 14 mjeseci za prenamjenu, rekonstrukciju i dogradnju objekta nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma i hotela Čazma na Relji. Prema viziji zadarskog AB Foruma, na tom bi se mjestu trebala urediti nova i suvremena škola koja bi odgovarala potrebama škole čiji je sadašnji prostor u nekadašnjoj vojarni Franka Lisice već odavno nedostatan.

Izvođenje radova financira se kroz projekt "Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva" vrijedan ukupno 48,8 milijuna kuna, od čega je 30 milijuna kuna povučeno iz EU fondova.