Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu za pokušaj ubojstva koji se prošlog ljeta dogodio na Viru.

Optužnica za taj slučaj obuhvaća dvojicu 24-godišnjaka koja nisu sa zadarskog područja, no za pokušaj ubojstva s neizravnom namjerom tereti se jedino I.M., dok je njegov prijatelj R.T. osumnjičen za sudjelovanje u tučnjavi u kojoj je teško ozlijeđen 18-godišnjak.

Optuženi 24-godišnjaci sprijateljili su se na Viru gdje su obojica radila kao sezonski radnici u ugostiteljskim objektima. Kobne večeri, 19. kolovoza 2021. godine, družili su u jednom virskom noćnom baru, nakon čega su, kako su izjavili, na plaži popili jedno pivo. Kada su prolazili uz caffe bar na šetnici Jadro mimoišli su se s dvojicom mladića, 18-godišnjakom i njegovim 15-godišnjim bratom. R.T. je ramenom zapeo za jednog od njih nakon čega je izbio verbalni, a potom i fizički sukob. U jednom trenutku I.M. je prišao s leđa 18-godišnjaku te ga udario staklenom pivskom bocom po glavi, uslijed čega je došlo do velikog krvarenja. Kako navodi državno odvjetništvo, smrt 18-godišnjaka je, uz hitnu medicinsku intervenciju, izbjegnuta samo stjecajem sretnih okolnosti.

I.M. je priznao kako ga je jedanput udario pivskom bocom, ali nije bio svjestan ozljeda koje mu je time zadao. Kao i R.T., naveo je kako mu jako žao zbog 18-godišnjaka i da je sretan što je preživio.

Ozlijeđeni 18-godišnjak, koji je sa svojom obitelji ljetovao na Viru, ispričao je kako je slabost osjetio tek nakon što su otrčali s mjesta sukoba. Legao je uz neko drvo i pritisnuo majicu na vrat. U jednom trenutku vidio je opet dvojicu 24-godišnjaka te pomislio da će ih opet napasti, no oni su zapravo bježali. Policija je vrlo brzo došla, a poslije i hitna pomoć koja ga je prevezla u zadarsku bolnicu gdje su ga operirali. Liječnik mu je rekao da mu je zamalo presječena arterija i da je mogao umrijeti. Rana je danas zarasla, ali još uvijek osjeća bol i zategnutost, pogotovo kada trenira. Kobni događaj kod njega je ostavio traumu. Postao je nervozniji i brzo plane. Prisjetio se i kako je, dok su prolazili uz dvojicu mladića, imao neugodan osjećaj da bi se nešto moglo dogoditi jer su provokativno buljili u njih.