U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održana je početna konferencija za javnost i medije u sklopu projekta „Uređenje Karinske plaže i pripadajuće infrastrukture" kojoj su nazočili predstavnici Grada, izvođača radova, javnih službi i građana. 

Riječ je o jednom od projekata Intervencijskog plana Grada Benkovca kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, kojim će se urediti Karinska plaža i pripadajuća infrastruktura u naselju Karin Donji Plaža. Realizacijom ovog projekta vrijednog 11.266.161,79 kuna, koji je tek jedna od faza uređenja ovog turističkog naselja, riješit će se dugogodišnji problemi nedostatka kvalitetne infrastrukture te doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za razvoj turizma. 

- Tijekom pripremnih radnji i pribavljanja potrebne dokumentacije te rješavanja imovinsko-pravnih problema na koje smo naišli tijekom procesa bilo je dosta problema koje je trebalo u hodu rješavati. Riječ je o rješavanju dugo prisutnog problema parkirališta, koji će se uspješno riješiti s Franjevačkim samostanom Karin. Također, radi se i na detaljnom uređenju plaže, jer poznato je kako je prostor plaže dosta uzak i dijelom nepristupačan, te bi trebalo uraditi hitno određene zahvate kako bi plaža bila bolja i uređenija. Ovaj projekt će svakako doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za razvoj turizma i bavljenje turističkom djelatnošću u naselju Karin Plaža, rekao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Izvođač radova je Zajednica ponuditelja KRUŠEVO-PUT d.o.o. Smilčić i INGRA d.d. Zagreb. Stručni nadzor i Koordinator zaštite na radu povjeren je zadarskoj firmi Civil Engineering Consultancy, a projektantski nadzor firmi 4M PROJEKT d.o.o. Split.

Projekt je podijeljen u 10 funkcionalnih cjelina koje su neovisne. Prva funkcionalna cjelina sastoji se od aktivnosti rekonstrukcije postojećih i izgradnje novih površina za cestovni promet, promet u mirovanju i pješački promet, izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda sa crpnom stanicom i obnavljanja javne rasvjete.

Razdoblje provedbe projekta predviđeno je do prosinca 2022. godine.