Unatoč negodovanju vozača, koji su se obratili i na našu adresu, Ulica Nikole Šopa i ove će turističke sezone ostati jednosmjerna, u smjeru centra Supernova Zadar. Potvrdili su nam to u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša kao nadležnom za prometnu regulaciju.

Razlog je isti kao i lani - narušena statika zida. Na našu primjedbu kako se po tom pitanju ništa nije promijenilo u posljednjih godinu dana, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstva Darko Kasap je istaknuo:

- Promijenilo se to da se dovršava glavni projekt i idemo na ishođenje građevinske dozvole. Grad će i dalje inzistirati na ovom projektu. Ovisno o raspoloživim sredstvima, izvodit će se u dvije faze. Jedna se odnosi na sanaciju zida, dok druga faza obuhvaća samo raskrižje Nikole Šopa i Jadranske magistrale na čemu radimo u suradnji s Hrvatskim cestama.

Kako doznajemo, iz Ispostave Zadar uputili su prijedlog Upravi HC-a da im odobre sredstva za izradu projekta rekonstrukcije tog raskrižja kao i za izradu projekta izvanrednog održavanja DC8 od Interspara do Crnog. Jedna od tema razgovora s gradskom upravo bilo je i uređenje dodatnog izlaza iz kvarta, kod "Dvije pumpe", no s obzirom na ograničene prostorne mogućnosti, zasad nije pronađeno kvalitetno prometno rješenje.

Podsjetimo, jednosmjerni režim prometovanja u Ulici Nikole Šope izborili su stanari Crvenih kuća 2019. godine, nakon što su preko svog Mjesnog odbora upozoravali kako je ta uska ulica zbog blizine trgovačkih centara postala preopterećena i opasna. Kao kompromisno rješenje do proširenja dionice tada je dogovoreno kako će vožnja u oba smjera biti dopuštena jedino tijekom ljeta. No uslijed novih problema taj je dogovor ubrzo "pao u vodu".