Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadra Ante Rubeša danas je medijima pokazao, kako je kazao, krucijalan dokaz da je prijašnje vodstvo kluba radilo na kriminalan način. Riječ je o računima za smještaj igrača Kevona Harrisa.

- Prilikom dolaska u Zadru odsjeo je u hotelu, koji mu je plaćen od 27. kolovoza do 14. rujna, što je ukupno 18 noći za 33.930 kuna. No u isto to vrijeme, od 3. rujna do 9. rujna bio je u Poreču, a sada smo s novim računom otkrili da je 1. rujna uselio u stan i da je u njemu bio do kraja svog boravka u Zadru, 8. listopada. Stan je za dva mjeseca zajedno s režijama plaćen ukupno sedam tisuća kuna, otkrio je Rubeša.

To je potvrdio i korespodencijom na WhatsAppu koju mu je pokazao bivši voditelj marketinga Josip Begonja.

- Dečko se jako trudio u svom mandatu, ali nažalost nije mogao puno napraviti jer nije imao sredstava. Javio mi se kad je vidio kako su se sredstva trošila. Pomislio je što je sve mogao napraviti s njima. KK Zadar danas zasigurno ne bi bio u poziciji u kojoj je u marketinškom dijelu, istaknuo je Rubeša.

Rubeša je naglasio kako ovu istragu provodi samostalno, a ne u suradnji s ostalim članovima Nadzornog odbora ističući kako se pojedinima, koje nije htio imenovati, nije svidjelo ni to što je KK Zadar stao u obranu svojih navijača.

- Ja nisam inspektor, nemam alate kakve oni imaju, te nije na meni, već na institucijama da utvrde je li bilo izvlačenja novca. Moja je dužnost kao gradskog vijećnika i predsjednika NO-a da ovakve stvari iznesem u javnost, rekao je Rubeša koji je u utorak bio na razgovoru u DORH-u.

Na pressici je pokazao dresove za Plenkovića i Kolindu, koje je pronašao  u ladici, recitirao posvetu pronađenu u knjizi utisaka nakon smrti Krešimira Ćosića, te poslao poruku "svima kojima KK Zadar znači kao sredstvo za postizanje ciljeva, bilo političkih ili kriminalnih".

- Znam što ste radili, znam što radite i što mislite da ćete napraviti. KK Zadar je košarkaški klub koji će prije ili kasnije opet zasjati na Europskom košarkaškom nebu, ne zahvaljujući vama, već zahvaljujući Zadranima. Zadrani su ga stvorili, Zadrani će ga i vratiti tamo gdje mu je oduvijek i bilo mjesto, poručio je predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar.