Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU zadarske u koordinaciji s nadležnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju.

- Sumnja se kako je 62-godišnjak u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa zadarskog područja, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi tijekom 2016. godine sklopio ugovor o pozajmici za navedeno društvo s vlasnikom građevinskog obrta, a koja nije vraćena u dogovorenom roku. Na taj način je 61-godišnjem vlasniku obrta pričinjena materijalna šteta od preko 600.000,00 kuna, priopćili su iz PU zadarske. 

Kako neslužbeno doznajemo, 62-godišnjak je zadarski projektant i suvlasnik građevinske firme koja je u nedavno završila u stečaju, nakon što je iz nje izvučeno više od 11,5 milijuna kuna. Obrt od kojeg se sumnja da je 62-godišnjak uzeo, a nikad nije vratio pozajmicu, registriran je u Škabrnji. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.