Za samo nekoliko sati hrvatska odbojkaška reprezentacija igrat će polufinalnu utakmicu FIVB Challenger Cupa u dvorani Krešimira Ćosića. Nakon sjajne pobjede protiv Kazahstana, Hrvatska dočekuje reprezentaciju Portorika u 20 sati. Reprezentativke Izabela Štimac i Natalija Tomić podijelile su svoje uzbuđenje uz želju za što većom podrškom zadarske publike u večerašnjoj utakmici.

- Uzbuđenje u ekipi pred polufinale je veliko. Uzbuđeni smo samim natjecanjem, a svakom utakmicom sve više i više. Napravili smo prvi korak, a sada slijedi drugi protivnik. Portoriko je odlična ekipa, dosta bolja od Kazahstana ali ništa na što nismo spremni. Proučili smo nove protivnike, postavili veliki fokus na svoju igru i spremni smo za pobjedu. Bit će zanimljiva utakmica, dođite i podržite nas, zaključila je reprezentativka Izabela Štimac.

Nadolazeći Challenger Cup igra se do nedjelje 31. srpnja, a pobjednicima donosi promaknuće u FIVB odbojkašku ligu nacija 2023.

- Vrlo smo zadovoljni nakon pobjede bez izgubljenog seta te smo jako uzbuđeni igrati večeras i pokazati jednako lice. Atmosfera u ekipi je stvarno odlična. Dobro smo se pripremili za Portoriko, spremni smo i dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolje kako bi pobijedili i ušli u finale, izjavila je reprezentativka Natalija Tomić.

Za Hrvatsku na FIVB Challenger Cupu igraju: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.