Dva dana nakon 50.maratona Zadar - Preko, u organizaciji Plivačkog kluba Dupin iz Biograda na Moru održan 17. plivački maraton Biograd 2022. Na maratonu,  u dužini 3500 m sudjelovalo je 90 plivača iz Hrvatske, Slovenije, Češke i Italije.

Kao i na zadarskom maratonu, pobjednik plivačkog maratona u Biogradu je bio Grgo Mujan iz Plivačkog kluba Maksimir u vremenu 0:37:34. Drugo mjesto je osvojio Riccardo Santini iz Italije a treće Pavao Margetić iz KDP Donat. Kod plivačica prvo mjesto je osvojila Rita Herceg iz KDP Donat u vremenu 0:42:30. Drugo mjesto je osvojila Angela Vrdoljak iz KDP POŠK a treća je bila Dina Volarević iz KDP Donat.

U kateoriji domaćih plivača prva tri mjesta su ovojili Filip Ugrinić, Leon Perišić i Ante Jelić a kod plivačica Tena Šumanovac, Đana Bačkov i Andrijana Milačić

Najstarija natjecateljica je bila Dunja Jutronić (1943.) iz KDP Primorje. Umirovljena sveučilišna profesorica koja je jedno vrijeme radila na zadarskom Filozofskom fakultetu na biogradski maraton došla je iz bračkog Sutivana. Najmlađi plivač je bio Luka Pelicarić (2010.) iz PK Dupin. Najstariji sudionik zadarskog maratona bio je 78-godišnjak, a najmlađa plivačica imala je 10 godina.

Nešto ranije je održana i 11. memorijala utrka Dino Eškinja u dužini od 1000 m na kojoj je sudjelovalo oko 50 plivača. Prva tri mjesta kod plivača su osvojili Fran Miodrag iz PK Dubrava, Toni Pavičić Donkić iz kluba Faros Sport i Nino Vela. Kod žena prva tri mjesta su osvojile Nina Smuđa iz PK Mornar, Izabela Gulan iz PK Sisak Janaf te Mare Mladinov iz PK Mornar.