Markacistička sekcija PD "Paklenica" Zadar organizira "Markacistički kamp", prvo okupljanje markacista iz svih krajeva Hrvatske kako bi se družili, zabavljali, radili na uređenju planinarskih staza, planinarili te izmjenjivali mišljenja i iskustva.

Kamp će se održati 24. i 25.9. 2022. godine u Ljubotiću iznad Tribnja Krušćice. Prijaviti se mogu svi članovi planinarskih udruga članica HPS-a koje imaju sekciju za markiranje.

Sudionici će se u kampu Vrata Velebita okupiti 24. rujna, nakon čega će krenuti na uređenje staze Bristovac - Stap. U poslijepodnevnim satima predviđeno je predavanje planinarske, kulturne ili prirodoslovne tematike i održavanje okruglog stola o tekućim temama održavanja planinarskih staza. Drugi dan rezerviran je za jednodnevni izlet u okolicu.

Kotizacija za sve sudionike iznosi 130 kn i uključuje mjesto za šator u kampu, večeru i zabavni program. Ukoliko netko želi doći u petak, 23.9.2022., plaća dodatnih 70 kn za spavanje. Potrebno je donijeti vlastiti alat (škare, pile, kosiri), vlastiti šator i osobnu planinarsku opremu. Svoje prijave i pitanja šaljite na: [email protected]