Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišnim i tučom koje u poslijepodne satima zahvatilo zadarsko područje zadalo je silne nevolje organizatorima 41. Susreta klapa Rasplivano Bibinje.

Naime, oštećena je tonska oprema pa se manifestacija mora otkazati. Do odgode za sljedeći dan ne može doći iz nekoliko razloga. Prvi je bukiranost događanjima u samom mjestu, drugi činjenica da nema slobodnim kapaciteta za produženi smještaj sudionika. Uz sve to odgoda na neki udaljeni datum značajno podiže troškove organizacije i prelazi predviđeni budžet.

Turistička zajednica Općine Bibinje i Općina Bibinje, čiji djelatnici u ovom trenutku rade na saniranju štete, izražavaju žaljenje zbog nastale situacije i najavljuju da će se kroz svoje sljedeće aktivnosti odužiti ljubiteljima klapske pjesme u Bibinjama i Zadarskoj županiji.

Podsjetimo, 41. Susret klapa Raspivano Bibinje trebao se održati večeras s početkom u 20:30 sati na Trgu Sri sela. Uz bibinjske klape Bibinje, Garofuli i Polivera trebali su još nastupiti klape Liburnija, Banderija, Ventula i Oželanda, dok su za vođenje programa bili zaduženi Doris Pinčić