Odsjek za komunalno redarstvo Grad Zadra utvrdio je da radovi na gradilištu retail centra na Žmirićima nisu prestali, iako je izlaskom na teren utvrđeno da se odvijaju mimo propisane odluke o gašenju teške mehanizacije u sezoni. Budući trgovački centar u bližem okruženju nema stambenih objekata, ali se nalazi točno ispod prometnice koja dijeli turističko od neturističkog područja. Dvadesetak metara dalje, uz centar Plodine, moglo bi se nesmetano raditi, ali ne i s ove strane.

Kako se građevinarima ne isplati povlačiti mehanizaciju zbog moguće kazne, oni su nastavili s radovima, angažirajući pritom dizalice, bagere, kamione i svu ostalu potrebnu mehanizaciju. Komunalni redari zbog toga su ponovni izašli na teren i uz rješenje o prestanku gradnje izdali kaznu od 30.000 kuna, doznajemo iz Grada Zadra.

Već smo pisali kako se građevinari širom Hrvatske bune protiv ovakve prakse zabrane radova u sezoni te su u nekim slučajevima dobili sudske procese protiv lokalne samouprave. Izvjesno je da će se i Hey park žaliti na odluku redarstva, a sve i da na kraju budu primorani platiti kaznu, to je daleko jeftinije od kašnjenja i zaustavljanja cijelog procesa gradnje.

Koliko smo imali priliku vidjeti, u posljednjih mjesec dana radovi lijepo napreduju te se na prostoru nekadašnjeg azila za životinje nazire konstrukcija centra.