Iz PU zadarske iza 17 sati objavili su rezultate očevida dviju prometnih nesreća s jednom smrtno stradalom osobom.

Danas, 20.kolovoza oko 10,30 sati u Zadru, na ulici Braće Miroslava i Janka Perice dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao Zadranin na bicikli.

Na mjestu nesreće u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom Zadar obavljen je očevid, a prema rezultatima očevida do prometne nesreće je došlo kada je vozilo Hitne medicinske pomoći kojim je upravljao 26-godišnjak udarilo u biciklistu, koji se s sporedne Ulice Josipa Jovića uključilo u promet na ulicu Braće Miroslava i Janka Perice, a potom je u biciklista udarilo i drugo - kombi vozilo, koje je nailazilo iz suprotnog smjera.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja je preminuo 59-godišni biciklist.

U vrijeme vršenja očevida promet navedeno dionicom bio je obustavljen, d 13,35 sati.

Ranije, oko 10,20 sati u Zadru se dogodila prometna nesreća na semaforiziranom križanju ulice 84.gardijske brigade HV Termiti i ulaznog kraka na DC-434, kada se 69-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka polukružno okretao na zabranjenom mjestu te je tom prilikom u njega udario motocikl.

Tom prilikom teške tjelesne ozljeda zadobio je 44-godišnji putnik na motociklu, dok je 49-godišnji motociklist lakše ozlijeđen.


Protiv vozača osobnog vozila se podnosi kaznena prijava.