Oglasio je Jako Andabak koji je u srpnju dobio 29-godišnju koncesiju za izgradnju marine u sv. Filip i Jakovu na natječaju kojeg je treći put provela Županijska lučka uprava.

Iako je postojao otpor javnosti u sv. Filip i Jakovu zbog ideje općinske vlasti da se gradi marina za koju su platili i projekt, HDZ-ov načelnik Zoran Pelicarić uspio je u svom naumu.

Na prvi natječaj stigla je nevaljala ponuda, drugi je bio pucanj u ništa, a treći „usridu". Načelnik Pelicarić uspio je nagovoriti Jaku Andabaka koji je unosno unovčio svoje turističke nekretnine da se upusti u biznis s kojim se do sad nije bavio. Andabaka je to izjavio u razgovoru za Jutarnji list da ga je nagovorio načelnik Općine sv. Filip i Jakov da se javi na natječaj za gradnju marine. A javio se, kazao je Andabak, jer želi unaprijediti vlastito poslovanje u Svetom Filipu i Jakovu i onda sve to skupa prodati. Radi se o apartmanskom naselju Croatia u sklopu kojeg je i hotel Alba.

Andabak je 2019. godine preko svoje firme Lucidus iz Splita kupio Glasgow gradnju, u vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Davora Galetovića koja je bila vlasnik Croatia naselja uz Jadransku magistralu.

Prije godinu dana tu firmu preuzima Sunčani resort, druga firma Jake Andabaka koji postaje direktor umjesto Vinka Ljubičića. S tom firmom dvojezičnog naziva, registriranu za nautičke i lučke djelatnosti, Andabak se natjecao za koncesiju te najavio ulaganje od 50 milijuna kuna, a onda i prodaju marine u paketu s naseljem Croatia.

On je na zadarskom području bio i vlasnik hotela Alan u Starigradu koji je u paketu Blue Sun prodan Arapima. Andabak koji je uz pomoć Hypo banke uložio u obnovu tog hotela, dao ga je 2017. godine na punjenje uglednoj britanskoj agencije Neilson.