Pomno se, gledajući na svaki detalj, pripremao i jednako tako vrlo uspješno održao tradicionalni jubilarni 10. Malonogometni turnir braniteljskih udruga Zadarske županije u Benkovcu.

Gradski nogometni stadion bio je u subotu, 20.kolovoza 2022.godine poprište žive i atraktivne sportske manifestacije koja je okupila devet malonogometnih ekipa koje za tu priliku selektiraju udruge proistekle iz Domovinskog rata. I ovaj turnir je izvrsno organizirala UHDDR-a Benkovac na čelu s predsjednikom Nediljkom Gendom. On je na samom početku pred postrojenim ekipama pozdravio sve sudionike i zahvalio im na odazivu na, ove godine, jubilarno sportsko natjecanje. Poželio je svima puno sportskog uspjeha. Biranim riječima se okupljenim hrvatskim braniteljima obratio i gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić izrazivši zadovoljstvo što se i na sportskom polju dokazuje zajedništvo među hrvatskim braniteljima koje ih je krasilo i tijekom rata. Pozvao je i sve ostale neka se ugledaju na braniteljsku populaciju, i bez obzira koje političke, vjerske ili druge pripadnosti bili, da grade zajedništvo, jer samo tako se možemo oduprijeti globalnoj svjetskoj problematici posebno u ovim kriznim vremenima.

Na jubilarni turnir ove godine su se prijavile slijedeće ekipe: UHDDR Benkovac, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije, UHDBDR-a Vukšić, Udruga 112 Gbr Zadar, Udruga HVO-e Zadarske županije, Udruga ZVOMP-a HV Zagreb, Udruga Specijelne jedinice policije Poskoci Zadar, Udruga 1.Gbr Tigrovi i Udruga 9.Gbr Vukovi Podružnica Benkovac.

Za plasman od prvog do četvrtog mjesta borile su se najbolje ekipe u eliminacijskom sustavu, pa je tako treće mjesto na turniru osvojila ekipa UHDDR-a Benkovac, pobijedivši ekipu Udruge 9. Gbr Vukovi Podružnica Benkovac 6:0. U finalu su se sastale ponajbolje dvije ekipe: Udruga 1.Gbr Tigrovi i Udruga 112.Gbr Zadar. Tigrovi su bili uspješniji te su zasluženo slavili rezultatom 4:2 i tako osvojili pobjednički pehar. Za najboljeg igrača proglašen je igrač pobjedničke ekipe Goran Burčul Daćo, najbolji strijelac bio je sa osam postignutih golova Lenko Petrić iz UHDDR Benkovac, dok je za najboljeg vratara proglašen Emilio Puzar, koji je spektakularno branio vrata Tigrova. Pokal za Fair play ekipu turnira pripala je udruzi Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije.

Tijekom turnira je i vrijeme odigralo važnu ulogu, sve do jednog trenutka kada je iznenada počela padati kiša koja ipak nije zasmetala da se igrači na travnjaku nastave natjecati, dok se jedino od naleta kiše morala spašavati tehnička oprema.

Što se tiče domaće ekipe UHDDR-a Benkovac, možda su u polufinalnom susretu mogli ubaciti u koju brzinu više, ili pak biti malo prisebniji pri izvođenju kaznenih udaraca, nakon što su, upravo protiv pobjednika turnira Tigrova odigrali neodlučeno 1:1. Trenutak koncentracije kod Maria Vulelije, koji je imao meč loptu, bio bi zlata, ali i finala vrijedan. No to je nogomet, gdje treba imati i malo sportske sreće, a ono što je posebno upečatljivo je taj sportski duh koji se nastavio i nakon natjecateljskog dijela turnira u jednoj opuštajućoj i ugodnoj atmosferi uz obilje ića i pića, zabavu i pjesmu, kakvu si mogu priuštiti jedino hrvatski branitelji koji su ovom prilikom i u sportskom stilu pokazali zašto se na njih uvijek može i treba računati.