Petnaest godina nakon prvog koncerta na zadarskom Forumu, u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra se u subotu, 27. kolovoza na Forumu ponovno održava Tribute to Swing, koncert u kojemu vrhunski glazbenici i interpretatori predvođeni Davorom Pekotom i Ivanom Kindl vraćaju slušatelje u vrijeme Franka Sinatre i velikih orkestara s početka dvadesetog stoljeća.

Nakon prvog koncerta za pamćenje sa Super Session Big Bandom HRT-a, uslijedili su uspješni nastupi u Gavelli i povremeni nastupi u Zadru, da bi 2019. i 2021. godine u ovom obliku bili ponovno izvedeni na Forumu.

Provjereni repertoar neće se puno mijenjati, ali zato ima novosti u sastavu, kaže poznati zadarski glazbenik, frontman legendarnog zadarskog benda Forum Davor Pekota.

- Ove godine imamo jedan novi instrument, jer će nam se na gitari pridružiti Rikardo Perković. Program ne mijenjamo puno jer se radi o evergreenima Michaela Bublea, Franka Sinatre, Mariah Carey i Elton Johna koji se uvijek rado slušaju, uz nekoliko domaćih pjesama autora kao što su Jimmy Stanić i Drago Diklić, najavljuje Pekota.

Uz Pekotu, Kindl i Perkovića na pozornici će i ove godine biti Oliver Ereš (saksofon), Marko Petrović (klavir), Adriano Bernobić (bubanj) i Josip Marcelić (kontrabas). Publici će izvesti poznate hitove poput „New York", „Fly Me to the Moon", „What Difference A Day Makes"...

- Radi se o dvosatnom repertoaru s dvadeset i četiri pjesme za kojeg smo se ozbiljno pripremili. Riječ je o jazz standardima, ali samo onima poznatih širokoj publici pa vjerujem da će svi moći uživati u koncertu, poručuje Pekota.

Koncert u subotu na Forumu počinje u 21 sat.