Otvorene su prijave za utrku Zrmanja Triple Challenge Maslenica, koja će se održati u subotu 17. rujna sa startom na rivi u Maslenici. Utrke se održavaju u četiri kategorije.

Kategorija Bura započinje u Maslenici na rivi startom kajakaške etape u kojoj dva člana tima zajedno veslaju uz obalu kroz Novigradsko more do ušća u rijeku Zrmanju i nastavljaju kroz pet kilometara kanjona do livade ispod naselja Rončevići gdje ih dočekuju volonteri i okrepa. Nakon što su volonterima predali kajak nastavljaju trčeći prema Maslenici. Na samom početku najizazovniji, a ujedno i najteži dio trkačke etape izlazak je iz strmog kanjona u dužini cca 500 metara nakon kojega se izlazi u naselje Rončevići. U nastavku staza je gotovo bez ikakvih uspona. Iz Rončevića staza nastavlja asfaltom nakon čega se vrlo brzo dolazi do makadama koji prati, odnosno paralelan je sa cestom Zaton- Maslenica kojim nakon nešto više od dva kilometra dolaze na vidikovac Pariževica od kuda puca prekrasan pogled na kanjon Zrmanje. Na Pariževici je organizirana okrepa i fotografiranje uz vizuale manifestacije. Makadamski put od tuda vodi do Jasenica i zaseoka Burilovac te se blago spušta prema naselju Maslenica nekoliko stotina metara prije velikog rotora od kuda nastavlja cestom kroz Maselenicu da „utovarnog mosta" a sam finiš začinjen je spustom niz stepenice u dužini 50 metara do same rive. Nakon što su oba člana tima predaju narukvice trećem članu, on uskače u more i pliva svoju dionicu u dužini 1 km te nakon što ispliva na rivi, utrku završava trčeći do cilja.

Kružna utrka Jugo (trail od rive u Maslenici do Pariževačke glavice i nazad) započinje startom na rivi od kuda se preko šetnice uz obalu, te makadamskim putem kroz krš i uz prekrasni pogleda na more i Velebit nastavlja do zaseoka Burilovac, preko strane Zubkove sve do ruba kanjona Zrmanje i vidikovca Pariževačka glavica. Na Pariževici je organizirana okrepa i fotografiranje uz vizuale manifestacije. Nakon okrepe staza se vraća u selo Jasenice do crkve od kuda se kroz polje uzdiže do starih napuštenih rudnika i nastavlja makadamskim putem do naselja Maslenica od kuda nastavlja cestom kroz Maselenicu da „utovarnog mosta" a sam finiš začinjen je spustom niz stepenice u dužini 50 metara do same rive.

Kategorija Levanat je nešto kraća utrka koja polazi s vidikovca Pariževica do kuda svi natjecatelji dolaze organiziranim prijevozom nakon okupljanja na rivi u Maslenici. Na Pariževici je organizirana okrepa i fotografiranje uz vizuale manifestacije. Makadamski put od tuda vodi do Jasenica i zaseoka Burilovac te se blago spušta prema naselju Maslenica.

Kategorija Maestral je kajak u parovima od Rončevića do Rive u Maslenici (sudjeluju 2 člana). Za vrijeme cijele kajak dionice natjecatelje će pratit motorni čamci sa spasiocima i medicinskim osobljem.

Online prijave ekipa traju do 14.09.2022. ili do popunjenja mjesta. Prijave su dostupne su na http://www.stotinka.hr. Svi natjecatelji koji odaberu kategoriju BURA i MAESTRAL moraju biti plivači. Sudjelovanje u svim kategorijama utrke je besplatno.