Za početak nove školske godine, Hrvatski autoklub - Autoklub Zadar organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om". U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Prometna policija.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Djelatnici Autokluba Zadar će u sklopu prvog tjedna nastave posjetit će prvašiće u osnovnim školama u Zadru, koji se po prvi puta nalaze sami u ulogama pješaka. Kroz razgovor, igru i demonstracije upoznat će ih s pravilima i važnosti opreza u prometu.

Završni događaj ove akcije održati će se u subotu, 10. rujna 2022. s početkom u 9 sati na Poljani pape Ivana II (Forum). Pozivaju se djeca da dođu s biciklama, rolama, romobilima, provozaju se na poligonu, sudjeluju u igrama, te se na zabavan način upoznaju s prometom i njegovim opasnostima. Svako dijete očekuje prigodan poklon.