Policija je identificirala vozača koji je automobilom izletio s Obale kneza Domagoja i završio na puntamiškoj plaži. Očekivano, riječ je o vlasniku BMW-a, 30-godišnjem Zadraninu, koji je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzora nad automobilom, prešao preko pješačke staze, oborio rasvjetni stup i ogradu te se prednjim krajem naslonio na šljunčanu plažu.

Iako je po registraciji i broju šasije automobila policija odmah identificirala vlasnika, trebalo je provesti istragu kako bi se utvrdilo je li on ujedno i vozio automobil. Naime, nakon prometne nesreće vozač je izašao i udaljio se u nepoznatom smjeru, pa je trebalo uzeti u obzir da je automobilom netko drugi upravljao. U ovakvim slučajevima vlasnici se pokušavaju izvući tvrdnjom da im je automobil ukraden, ili barem sakriti činjenicu da su vozili pod utjecajem alkohola.

Nakon kraće istrage policijski službenici otkrili su kako je upravo vlasnik automobila taj koji je izletio s ceste. Protiv njega je podnesena prekršajna prijava za izazivanje nesreće te bijeg s mjesta nesreće. S obzirom na protok vremena nije bilo moguće utvrditi je li BMW-om upravljao pod utjecajem alkohola.