Na ovogodišnjem tradicionalnom Ohrid festu, na kojem je nastupio prvi put, zadarski pjevač Jure Brkljača briljirao je sjajnom izvedbom svoje pjesme „Ne postojim kad nisi tu" i odnio pobjedu.

„Ne postojim kad nisi tu" skladba je koju autorski u cijelosti potpisuje Miroslav Rus, dok je aranžman djelo Rusa i Mihaela Bluma, a stiže sa Jurinog izuzetno hvaljenog albuma prvijenca „Ostani tajna moga života" u izdanju Hit Recordsa.

- Velika mi je čast pobijediti na Ohrid festu! Svaka nagrada mi puno znači, svaka je posebna i stvara mi neopisiv vjetar u leđa za nove pjesme i još više uživanja u onome što radim. Toplo se nadam da ću se dogodine vratiti, ako ne i prije, jer mi je ovo bilo neprocjenjivo iskustvo u glazbenom i svakom drugom smislu, u kojem sam upoznao jako puno dragih ljudi, rekao je Jure Brkljača .

Svoju sreću i veliko zadovoljstvo, ali i ponos, nije skrivao ni sam autor Miroslav Rus, „Osvojiti prvu nagradu na međunarodnom festivalu u Ohridu, za mene kao autora pjesme, je velika čast! Čestitam Juri Brkljači na briljantnoj izvedbi, mislim da je on bio pravi izbor pjevača za pjesmu „Ne postojim kad nisi tu". Makedonija mi je u srcu još od suradnje sa nezaboravnim Tošom Proeskim, tim više mi znači ova nagrada. Hvala i gospodinu Koprovu i svima u Ohridu na ovom velikom događaju za cijelu regiju, pa i šire. Zanimljivo je da nema ni mjesec dana kada smo u istom tandemu osvojili nagradu za najemitiraniju pjesmu na Šibenskoj šansoni. Hvala svima koji su glasali za nas i svima koji prate naš rad", poručio je Miroslav Rus.

Rad ovog autorskog izvođačkog dvojca, publika je odavno prepoznala i vrednovala kroz niz uspješnica poput „Znao sam", „Lipa", duet s Tonyjem Cetinskim „Ovo je istina", a među kojima je „Ne postojim kad nisi tu" ,ali i „Prozor", pjesma koja je na Šibenskom festivalu nagrađena nagradom publike, a ove godine i kao najemitiranija skladba.