Nakon što je Medicinskoj školi Ante Kuzmanića-Zadar odobren projektni prijedlog za program Erasmus + za 2022. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za mobilnost i programe EU.

Za provođenje projekta pod nazivom „Program zdravstvene njege" školi je odobrena bespovratna financijska potpora koja će omogućiti stručnu praksu za 12 učenika i 2 nastavnika u Centru za slabovidne i slijepe osobe u Škofja Loki.

Kako učenici nisu do sada imali priliku obavljati praksu u okruženju koje nudi program projekta, učenici će unaprijediti postojeća znanja i vještine. Upoznat će se s novim tehnologijama i drugačijom opremom koja je implementirana u skrbi za osobe starije dobi s oštećenjem vida. Naglasak je na upotrebi digitalne i asistivne tehnologije koju do sada nisu imali prilike koristiti. Znanje i vještine u skrbi za osobe starije dobi s oštećenjem vida koje će učenici upoznati i naučiti tijekom stručne prakse u Sloveniji će po povratku moći primijeniti ne samo u svom budućem radu, već i odmah za vrijeme trajanja njihovog obrazovanja te će ih demonstrirati svojim kolegama.

Projektne aktivnosti trajat će dvanaest mjeseci, a jedan od vidljivih rezultata projekta je izrada brošure „Skrb za osobe starije dobi s oštećenjem vida".
Projektni tim čine Anita Basioli, prof., Petra Karaga, mag. med. techn. i Sonja Šare, mag. med. techn.