Stigla je reakcija predsjednika Gradskog vijeća Marko Vučetić (nezavisni) na, kako navodi, (re)interpretaciju jučerašnje sjednice Gradskog vijeća od strane Damira Burčula, predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a. 

Odgovor Vučetića prenosimo u cijelosti: 

Damir Burčul odlučio je, snagom vlastitog uma, protumačiti jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća i red je da mu se javno zahvalim što mi je, svojim interpretativnim iskorakom, podigao indeks osobne sreće. Kada Dado misli, sve se kreće, i to u fizičkom smislu. Njegova misao je, naprosto, takva, nju se čuje, moguće ju je vidjeti kako se veselo osmjehuje ili, kada je riječ o sjednicama Gradskog vijeća, kako destruktivno divlja, da bi potom klonula i nemoćno pala. Upravo je ovo sva istina o jučerašnjem Vijeću: HDZ-ova destrukcija doživjela je nemoć i imploziju. Učinili su sve da radikaliziraju i onemoguće rad vijećnica i vijećnika, ali, budući da su nebitni, jer o njima ništa ne ovisi, nova većina im je dala političku pouku kako će se suprotstavljati njihovim politikama prijetnji, nasilja i laži. Zbog toga su nas građani i izabrali - da se suprotstavimo HDZ-ovim politikama pljački, prijetnji, nasilja i laži. 

Građani su u izravnom prijenosu mogli gledati kako vijećnik Karlović, u stanci sjednice, upada u Malu vijećnicu i prijeti kako će „sve istriskati". Građani gledaju Damira Burčula kako na sjednicama neprestano upada u riječ i demonstrira vlastito neznanje, a to je vidljivo i iz današnjeg teksta. Sjednicama Gradskog vijeća se, primjerice, predsjeda po Poslovniku a ne, kao što on to tvrdi, po Statutu. Kada njega budem izbacio sa sjednice Gradskog vijeća, izbacit ću i sjedalicu na kojoj je sjedio, da u prostoru ne ostane ni najmanji trag njegovog destruktivnog neznanja. Molio bih njega i njegovu družinu da uopće ne dolaze na Gradsko vijeće, tada neće biti nereda, baš kao što ga nije bilo ni jučer kada su napustili sjednicu, iako mi je draže da dođu, jer ih uistinu treba držati na oku. Bolje je da su s nama nego, primjerice, u Ini.

No vratimo se na ono bitno što ova družina želi prekriti zaboravom: jučer je njihova nova vijećnica javno optužena za kršenje zakona i o tome se, samim činom javnog iskazivanja sumnje u kršenje zakona, moraju očitovati istražna tijela. To je njihova dužnost i obveza.

Nadalje, HDZ želi da se zaboravi da sam sa sjednice Gradskog vijeća, zbog kršenja Poslovnika i ometanja rada, izbacio njihovog gradonačelnika. Zadar, dakle, nije nikakva utvrda HDZ-a, to dokazujem i to ću nastaviti dokazivati. A na Dadine konstatacije, proizašle iz fizičkog kretanja njegovog uma, jer drugačije, u njegovom slučaju, ne ide, da sam promijenio stotinu stranaka, odgovaram da nikada nisam bio u niti jednoj stranci, uvijek sam bio ono što sam i sada - nezavisan. Po njegovoj logici po kojoj si član svih stranaka s kojima si politički surađivao, naš Dado Burčul je tako prošao kroz HNS, HSLS, HSP, Reformiste, SDSS, HDZ... Ne vidim problem u tome što je Burčul bio u mnogim strankama, njemu stranačka brnjica naprosto pristaje. Problematično mi je što se najviše ponosi članstvom u trenutnoj stranci, onoj osuđenoj za korupciju - HDZ -u. Dado se, dakle, zalaže za vrijednosti političke korupcije. Kroz brnjicu političke korupcije laje na Gradskom vijeću ali i o Gradskom vijeću na kojem je nebitan.