Nakon dva mjeseca istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 25-godišnjaka zbog počinjena dva kaznena djela razbojništva i jednog kaznenog djela teške krađe. Radi se o pljački automat klubova u Zadru i Šibeniku, zbog kojih je policija u srpnju uhitila 25-godišnjaka čiji je automobil pronašla u moru. DORH je sada otkrio kako je mladić ova djela počinio u neubrojivom stanju. 

Okrivljenog 25-godišnjaka se tereti da je 13. srpnja oko 3:00 sata u Zadru, a potom oko 5:30 sati istoga dana u Šibeniku; u neubrojivom stanju zbog kojeg nije mogao shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima; u jednom automat klubu uz prijetnju pištoljem zatražio od djelatnice da mu preda novac što je ona u strahu i učinila te mu predala iznos od 7.970 kuna. Tereti ga se da je neposredno potom otišao u Šibenik i ušao u jedan automat klub te zaprijetio djelatnici da mu preda novac što je ona i napravila odnosno predala mu iznos od 34.362 kuna.

Okrivljenika se tereti da je 28/29. ožujka 2022., od 21:00 do 07:00 sati u Pagu, u opisanom neubrojivom stanju, s ciljem da se domogne tuđih predmeta ušao u plastični brod, koji je bio vezan na vezu uz novu rivu, i nasilno otvorio drvena dvokrilna vrata kabine, a potom iz broda uzeo jedan tablet te ribarsku i brodsku opremu u ukupnoj vrijednosti od oko 3.000 kuna, navodi se u priopćenju iz DORH-a.

Budući da postoji opasnost da bi okrivljenik mogao ponoviti kazneno djelo, a s obzirom na njegovu neubrojivost, državno odvjetništvo je predložilo daljnje produljenje istražnog zatvora te se očekuje odluka optužnog vijeća Županijskog suda u Zadru.