Gradska firma Inovativni Zadar koja  sve EU projekate provodi na leđima direktora Alana Kocipera i Ane Odvitović dobila je pojačanje.

Na upit vijećnika Roka Tadina o prelasku bivšeg pročelnika Ivice Katića koji prema njegovim informacijama nije bio ekspeditivan u projektima otočke infrastrukture, Kociper je rekao kako ga je on osobno zvao da dođe u Inovativni Zadar. Katić će, kao što je poznato biti nositelj projekta poslovne zone Crno koja je također iz gradske uprave kao strateški projekt, prebačen Inovativnom Zadru. Nositelj je Grad Zadar koji je preko Odjela za EU fonodove izborio financiranje gradnje komunalne infrastrukture.

Kociper se pohvalio  vijećnicima sa širenjem WiFi mreže te pružanjem IKT usluga. Njihov prihod lani iznosio je 8.7 milijuna kuna.

Inovativni Zadar se poistovjećuje s Poduzetničkim inkubatorom na Novom Bokanjcu koji ima 24 korisnika. Za novi Inkubator veliko je zanimanje, čak 30 potencijalnih kandidata, kazao je Kociper na upit vijećnika, kao i to da za svih neće biti mjesta. Zgrada je drugačije i modernije koncipirana,  istaknuo  je Kociper.

On je vijećnicima kazao kako su oni u Inovativnom Zadru osmislili EU projekt ZOOM koji donosi nova pametna rješenja u javnom prijevozu i parkiranju.
- Da ali živimo promet koji ima nepametna rješenja, komentirala je SDP-ova vijećnica Irena Dragić.