Iako nije objavljena odluka o poništenju natječaja Lučke uprave Zadar (LUZ) na kojem nije bilo kandidata za voditelj Službe održavanja, rekonstrukcije i razvoja lučke infra i supra strukture, objavljen je ponovljeni natječaj.

Prvi je u svibnju objavio v.d. ravnatelj LUZ-a Đoni Štambuk, a ovaj drugi novi ravnatelj Željko Knežević.

Odlaskom dotadašnjeg voditelja u privatnike, LUZ ima potrebu za stručnjakom koji će voditi održavanje lučka infrastrukture u Gaženici, u Veloj Lamjani te u samom Zadru. Tamo je LUZ nositelj nove investicije u uređenje obalnog pojasa rive te Liburnske obale, ali i najstarijeg ulaganja na Istarskoj obali na kojem je očito izostalo održavanje u lučkom bazenu.

Međutim, deficit inženjerskog kadra koji na tržištu ima bolju zaradu negoli u državnoj službi, doveo je do toga da nema interesa za posao voditelja u Lučkoj upravi. 

Traži se dipl.ing.građevine ili dipl.ing.strojarstva s najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima u građevinarstvu. U obzir dolazi iskustvo na poslovima stručnog nadzora, projektiranja ili gradnje infrastrukturnih građevina.

Natječaj je objavljen 9. rujna s rokom prijave od 15 dana. Z svibanjski natječaj rok prijave je bio osam dana, a natječajna procedura okončana je tek u kolovozu. Tada im se žurilo zaposliti dva lučka nadzornika na određeno te jednog za stalno.

U najnovijem natječaju LUZ-a oglašena je i potreba za nadzornim operaterom, odnosno lučkim nadzornikom za izdvojeno mjesto rada u ribarskoj luci Vela Lamjana na otoku Ugljanu. Potrebna je srednja stručna sprema pomorskog, tehničkog ili općeg smjera.