U Policijskoj postaji Zadar provedeno je kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih dijela prijetnje, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih sredstava.

Sumnjiči se da je 13. i 14. rujna u Zadru u dva navrata uputio ozbiljne prijetnje 67-godišnjem hrvatskom državljaninu. Doznajemo da su obojica iz Zadra te su obiteljski povezani, s tim da je 51-godišnjak otprije poznat policiji.

Osim prijetnji, tijekom kriminalističkog istraživanja od njega su oduzeta četiri PVC smotuljka s ukupno oko 11 grama marihuane i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge te je u Zadru, temeljem naloga nadležnog suda, obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi gdje je pronađeno oko 0,8 grama droge amfetamin tzv. speed i oko 0,8 grama droge „ecstasy", pakirano u više pojedinačnih pakiranja, kao i 392 komada streljiva različitog kalibra i jedan protuavionski metak.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih dijela prijetnja, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih sredstava, protiv 51- godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u subotu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. On je zadržan u istražnom zatvoru.