Akademska godina na zadarskom sveučilištu počet će 3. listopada. tada će se održati i prijem za brucoše kojima će predavanja početi dan kasnije, a tjedan dana kasnije, točnije 10. listopada, počinje studentima diplomskih studija. 

Sa studentima prve godine preddiplomskih studija i prve godine integriranih preddiplomskih i diplomskih studija održat će se s rektoricom Dijana Vican. Ona će po tradiciji održati dobrodošlicu za brucoše  u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru i to u dva termina. U podne će održati  susret sa studentima prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog učiteljskog studija na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću.

Nakon toga se priređuju upoznavanja pročelnika odjela i studenata prve godine  koja će se održavati po odjelima i na različitim lokacijama: od zgrade na Rivi, preko tzv. Novog kampusa, u zgradi na Relji do prostora ns Višnjiku. Tamo će biti primanje za brucoše odjela za zdravstvo te odjela za ekonomiju dok će studenti prve godine Pomorskog odjela imati susret u Svečanoj dvorani s pogledom na more.