Opća bolnica Zadar prva je bolnica u Hrvatskoj u kojoj je uspješno proveden pilot projekt vezan za eKarton.

Radi se o projektu Ministarstva zdravstva, pokrenutom u srpnju, s ciljem da se korištenje nacionalnog sustava eKartona podigne na punu razinu u svim bolničkom zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

- Projekt je uspješno pilotiran u tri bolnice nakon kojih se nastavlja implementacija, a prva bolnica nakon uspješnog pilot projekta je upravo Opća bolnica Zadar nakon koje će i ostale bolnice implementirati isti ovisno o tehničko-organizacijskim mogućnostima svih dionika implementacije, priopćili su iz zadarske bolnice.

U sklopu projekta operativni timovi informatičke tvrtke IN2 grupe, u suradnji sa osobljem Odjela za informatičke poslove Opće bolnice Zadar, ostvarili su tehničke preduvjete implementacije projekta eKarton. Iz bolnice javljaju kako je prošlog tjedna održana edukacija liječnika zadarske bolnice te je eKarton doživio svoju produkciju.

Cilj provođenja projekta „Popularizacija eKartona na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene zaštite", te osiguranje pristupa do podataka eKartona, je ostvariti dodatnu poveznicu između svih dionika zdravstvenog sustava i njihovih medicinskih dokumenata i podataka (obiteljske medicine - izvještaji s posjete s medicinskim podacima primarne medicine; ljekarni - aktivne terapije; primarnih laboratorija - laboratorijski nalazi; bolnica - specijalistički nalazi i otpusna pisma), podizanje kvalitete rada Ustanove kroz olakšan i brži rad liječnika te posljedično pružanje brže i kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima.