Direktor Odvodnje Grgo Peronja sljedećeg tjedna putuje u Zagreb kako bi se s predstavnicima Hrvatskih voda, koje sufinanciraju projekt, konzultirao o sudbini gotovo dvije godine starog natječaja za treću gradbenu cjelinu aglomeracije Zadar - Petrčane, a koja uz Petrčane uključuje Kožino i sliv Puta Bokanjca.

Podsjetimo, na natječaj su se javili četiri firme s ponudama vrtoglavo većima od procjene vrijednosti koja je iznosila 141,7 milijuna kuna. Najnižu ponudu od 174,1 milijuna kuna dostavila je zajednica splitskog i zadarskog Lavčevića, dok je turski Intas ponudio 182,7 milijuna kuna, zadarski Euro projekt 184,8 milijuna kuna, a njemački Pfeiffer 203 milijuna kuna. Kada je Odvodnja napokon na proljeće dobila zeleno svjetlo od Država za potpis ugovora, svi izvođači su izjavili da ostaju pri svojim ponudama, da bi se ovog ljeta, zbog rasta cijena u građevini, ipak povukli svi osim jednog. U igri je tako ostala samo zadarska tvrtka Euro projekt, u vlasništvu Kristijana Ninčevića, sina poznatog zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića.

U slučaju da njihova ponuda ne bude prihvaćena, Petrčanci će na početak dugoočekivanih radova čekati još minimalno nekoliko mjeseci dok se ne provede druga javna nabava, koja bi bila nova lutrija s ponudama. S druge strane, ako se ponuda prihvati, nadležni moraju pronaći način kako osigurati višemilijunsku razliku.

Direktor Peronja još ne zna kad će se donijeti konačna odluka o tome. Više će znati nakon konzultacija u Zagrebu, koje su se, kako nam je potvrdio, održale i za prethodne dvije cjeline, "Bokanjac" i "Zadar", a za koje su također prihvaćene ponude s višemilijunskom razlikom od procjene.