Julie Fisser iz Belgije, koja je jutros stigla Ryanairovim letom iz Charleroia, milijunta je putnica Zračne luke Zadar u ovoj godini. Do kraja rujna bilo ih je 910 tisuća.

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić 26-godišnjoj Belgijanki  uručio je prigodne darove i dvije  povratne karte prema odredištu po izboru iz Zadra.

- Mi smo na dan 31. kolovoza odradili brojke iz rekordne 2019. godine i evo prvi put došli do milijuna. Sretni smo i ponosni što smo to ostvarili, pogotovo u ovakvim uvjetima u kojima se nalazimo, rekao je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić.

S obzirom na interes aviokompanija za sljedeću godinu, ovaj rekord ne bi trebao dugo stajati.

- Mi smo prepoznati kao sigurna destinacija unutar Europske unije i gotovo smo sigurni da ćemo sljedeće godine imati još više putnika. Radimo i na proširenju kapaciteta, dugo smo pripremali projekte i uskoro bismo trebali krenuti s radovima, najavljuje Klišmanić.

Mladoj Belgijki ovo je, inače, prvi posjet u Zadru. Kaže da će joj sigurno ostati u dugom sjećanju, ne samo zvog nagrade i dočeka, nego i činjenice da će u njemu boraviti čak 10 dana.