Iako su najavljeni za utorak, tek su danas započeli radovi na uklanjanju nedostataka nastalih nakon rekonstrukcije Ulice Franje Tuđmana.

Radi se na potezu između Kaljske ulice i Ulice Put Stanova, na dijelu na kojem se uslijed kiše stvaraju lokve. Zbog radova zatvoren je sjeverni prometni trak, od dva prometna traka koja idu u smjeru zapada, te je na snazi privremena regulacija prometa.

- Nedostaci su utvrđeni nedugo nakon završetka radova rekonstrukcije u lipnju, no čekali smo jesen, odnosno kraj turističke sezone, kako radovi ne bi doveli do dodatnih gužvi na prometnicama. U međuvremenu smo radili sitnije zahvate, rekao nam je Josip Milić, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra koji je zbog izvora financiranja bio nositelj tog velikog cestovnog zahvata.

Od Milića doznajemo kako sanacija obuhvaća postavljanje kanalica, koje bi trebale biti rješenje za problem nakupljanja vode na kolniku. Sanacija će se izvesti i na dijelovima nogostupa kod Impact centra. Nakon prekopa za postavljanje kanalica slijedi novo asfaltiranje, a sve to trajat će dva tjedna.

Nakon sanacije iz Grada Zadra uputit će zahtjev za tehnički pregled Tuđmanove ulice u čije je proširenje uloženo oko 22 milijuna kuna. Iz Gradske uprave podsjećaju kako je kroz rekonstrukciju Ulice Franje Tuđmana, Zadar dobio novu četverotračnu prometnicu u dužini od 890 metara, s obostranim nogostupima i biciklističkim stazama te mogućnosti implementacije inteligentnog prometnog sustava koji nudi prioritet vozilima javnog gradskog prijevoza. Takav cjeloviti obuhvat rekonstrukcije omogućuje optimizaciju prometnih tokova, učinkovitije upravljanje prometom te bolju informiranost vozača. Ovo posljednje odnosi se na info displej čija je ugradnja u tijeku na dionici Tuđmanove bližoj raskrižju s ulicom Put Murvice.