"Za 15, najviše mjesec dana donijet će se odluka o tome da Lučka uprava Zadar preuzima Marinu Zadar", rekao nam je to ministar Oleg Butković kojeg smo jedva uhvatili da nam odgovori na to vječno pitanje koje mu postavljamo kad je god u Zadru.

Prijedlog je u proceduri Vlade, izustio je resorni ministar, pomalo zbunjen kada smo ga pitali je li odluka pripremljena. Je li u skladu sa zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, granicama lučkog područja koje treba proširiti, Statutom Lučke uprave kojeg treba mijenjati.... A da ne govorimo da je Lučka uprava Zadar od 1.1.2021 obveznik javnih natječaja za zapošljavanje. Kako će onda LUZ preuzeti zaposlenike Tankerkomercove marine kako je to u srpnju ove godine najavio državni tajnik Josip Bilaver za Zadarski list.

Minisatar Butković je u ožujku ove godine  na novinarski upit najavio kako „u ovom trenutku zajedno s državnim odvjetništvom pripremamo tu odluku koja bi kroz 2-3 tjedna trebala biti na sjednici Vlade".

Je li ta Država rekla hop prije nego je skočila kada su početkom ove godine najavili preuzimanje jedne od najstarijih marina na Jadranu. Radi se o vrlo specifičnom i osjetljivom slučaju. Nije se uzalud Robert Škifić, bivši ravnatelj LUZ-a opirao tome da oni preuzmu tu luku nautičkog turizma u ime Države koja 8 godina drži otvoren natječaj za koncesiju za Marinu Zadar.

Njegov nasljednik na tom mjestu, Željko Kneževića taj veliki posao nema u svom programu rada. Nije čudo da se za to mjesto natjecao Roberto Motušić, aktualni direktor Tankerkomerca.