Na mrežnoj stranici Bolnice objavljena je odluka o poništavanju četiri od pet mjesta za specijalizacije na koje su natječajem od 9. rujna traženi kandidati. I dok je natječaj raspisan na osnovu odluke ravnatelja dr. Željka Čulin, iza odluke o poništavanju stoji Bolnica. Tako izgleda taj dokument bez odgovornosti.

Poništen je natječaj za specijalizaciju iz pulmologije na Odjelu na kojem je šaf sam dr. Čulina, patologije s citologijom  koja je na prošlom natječaju dobila kandidata te dvije iz hitne medicine za koju se nitko već godinama ne javlja. Očekivani razlog tome može biti da se nitko nije prijavio na natječaj a može i nešto drugo. Zabilježili smo odluku ravnatelja o poništenju natječaja za specijalizaciju iz ginekologije kada se na natječaj javilo 11 kandidata, pa je sve moguće.

Koliko ih se javilo na ovaj posljednji ne zna se ali natječaj za specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije nije poništen. Ta je služba i nedavno primila liječnicu koja već odrađuje specijalizaciju a prije toga su zaposlili liječnicu koja je netom završila specijalizaciju te su je bez natječaja preuzeli iz bolnice u Sisku, mada je trebala tamo odraditi godine specijalizacije. Ali tko bi dobio informaciju od ravnatelja zadarske bolnice koji ni interno ne komunicira s rukovoditeljima odjela. Oni bi, naime, trebali biti informirani o kadrovskim pojačanjima koja su ovaj put  uglavnom izostala.