Na dnevnom redu posljednje sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa našao se i načelnik jedne općine iz Zadarske županije. 

Radi se o načelniku Općine Sali Zoranu Moroviću protiv kojeg je Povjerenstvo zaprimilo prijavu zbog navodnog utjecaja na zapošljavanje dvojice djelatnika, da bi ispalo kako jedan od njih uopće ne postoji.  

- U odnosu na okolnost navedenu u prijavi da je određena osoba zaposlena na radno mjesto domara u Općini kako bi ga se moglo premjestiti u Lučku kapetaniju Sali u 2021. godini iz očitovanja Općine proizlazi da Općina uopće nema radno mjesto domara slijedom čega nije proveden niti fiktivni natječaj. U odnosu na zapošljavanje komunalnog redara, isti je zaposlen temeljem javnog natječaja kao jedina osoba koja je ispunila uvjete natječaja te nema nikakvu povezanost s obveznikom, službene su informacije koje nam je dostavila Majda Uzelac, predstojnica Ureda Povjerenstva. 

Zapošjavanje nije bio jedini navod iz prijave čiji nam autor nije poznat. 

- U odnosu na navode prijave o obavljanju ugostiteljske djelatnosti od strane članova Općinskih vijećnika, s kojima je politički povezan, nije odlučivala općina, već je odluku donijela turistička zajednica, navodi se u odgovoru Povjerenstva od kojih smo zatražili informacije o prijavi i donesenoj odluci. A pala je sljedeća odluka: Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Morovića.