Con - formo iz Osijeka dobio je posao opremanja novog dijela Gradske knjižnice u prizemlju Centra za mlade. Na natječaj s procjenom vrijednosti od 1.025.106,50 kuna bez PDV-a, krajem kolovoza su otvorne četiri ponude. U ocjeni za izbor najpovoljnije ostale su tri.

Povjerenstvo za ocijenilo Con - formo sa 100 bodova zahvaljujući tome i što su imali najnižu ponudu od 965 850 kuna bez PDV-a. Među referencama te specijalizirane osječke firme je i Zračna luka Zadar. Za nju su nabavili pomične i fiksne stolice. Na stranici te firme, međutim, navodi se kako su taj posao obavili u Zadarsko-kninskoj županiji koja pod tim nazivom ne postoji 20-ak godina.

Pa da ne bi tako bilo i kada obave posao za Gradsku knjižnicu Zadar.
Druga rangirana firma po broju bodova bila je Primat logistika Hrvatskoj Leskovca s 98.89 bodova.

 Iz utrke je eliminirana zadarska firma Gemes, osnovana u listopadu 2020. godine. Osim što je bila najskuplja s iznosom od 1.022.944 kuna, Gemas u svojoj ponudi nije dokazao tehničke i stručne sposobnosti, odnosno nije imala tražene reference, navodi se u zapisniku o ocjeni ponuda.

Uređenje će se odvijati prema izvedbenom projektu koji potpisuje Ante Bljaić iz Arhitektura square. Prema tehničkom opisu projektanta u novom će se odjelu na površini od 905 m2 osim uobičajenih prostora s knjigama naći i gaming zona, slušaonica, američki kutak i kreativni kutak te par "kutaka za soliranje". I sve će biti u tamno plavoj boji.