Zadarska županija u novoj školskoj godini osigurala je zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za djecu s teškoćama. Početkom kolovoza raspisan je natječaj za zapošljavanje te su popunjena sva mjesta. Nova potreba za zapošljavanje pomoćnika u nastavi stvorila se u Osnovnoj školi Poličnik te se pozivaju svi zainteresirani da se prijave.

Svi detalji poziva kao i popis dokumentacije koji je potreban priložiti prijavi dostupni su na mrežnim stranicama Agencije ZADRA NOVA i Zadarske županije. Svi detalji mogu se dobiti kod voditeljice projekta na kontakt u nastavku: [email protected] i 023/400 934.
Sredstva za zapošljavanje pomoćnika osigurana su kroz projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza III.". Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć Zadarskoj županiji u pripremi i provedbi projekata.
Nositelj projekta je Zadarska županija dok su partneri na projektu 20 osnovnih i 6 srednjih škola osnivača Zadarske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 4.394.274,60 kn, od čega bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 3.954.847,14 kn, a ostatak u iznosu od 10% sufinancirat će Zadarska županija.

Prema javnom pozivu kandidati za pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

• najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,
• protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak, niti je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela,
• ne smije biti roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika.