Prema najavi novog ravnatelja Lučke uprave, Željka Kneževića, u tijeku je priprema dokumentacije za raspisivanje natječaja za koncesiju na ukrcajno-iskrcajno područje u sklopu luke Gaženica do kojeg će doći u 2023. godini. Kolokvijalno se to područje naziva ribarska luka.

Svojedobno je Lučka uprava Zadar (LUZ) tražila koncesionara za gradnju i upravljanje ribarskim područjem u Gaženici, ali nitko se nije javio. U međuvremenu se pojavila mogućnost EU financiranja s kojom je napravljena lučka infrastruktura uz obalu dugu 210 metara s kojom će budući koncesionar upravljati. Lučka uprava Zadar do tada ubire lučku pristojbu i naknadu za vez od vlasnika ribarskih brodova.

Radovi započeti u rujnu 2020. godine završeni su krajem svibnja ove godine u ukupnoj vrijednosti od 27 milijuna kuna. Izvodio ih je Kali gradnja.

U planovima LUZ-a je proširenje ribarske luke prema zapadu. U LUZ-u ističu kako je u tijeku izrada projektne dokumentacije i ishođenje pripadajućih dozvola kao i osiguravanje sredstava za financiranje predviđenih radova. U toj fazi planira se izgraditi novi obalni zid na zapadnoj strani s manipulativnom površinom i novom prometnicom s infrastrukturom.