Dok zadarski skakači u vodu čekaju ispunjenje obećanja o montaži novog bazena na Višnjiku, pukla im je ona koju imaju u postojećem bazenu, na visini od jednog metra.

Nove daske ŠC Višnjik kupio je prije godinu i pol dana. Nažalost, nedugo nakon isteka jednogodišnjeg jamstva daska je pukla, što nije ni čudno kada se zna koliko zadarska skakači vrijedno svakodnevno vježbaju i kakve rezultate postižu. Dvojica njih, Matej Nevešćanin i Marko Huljev, jučer su bili na prijemu u Domu županije, a predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu Marko Nevešćanin tom prilikom zahvalio je županu Božidaru Longinu, koji je odmah reagirao i osigurao sredstva za novu dasku.

- Daska je već kupljena i otpremljena iz Švedske. Hvala na razumijevanju županiji koja je prepoznala hitnost situacije, rekao je Nevešćanin.

Što se tiče novog bazena, čeka se potpis talijanskog isporučitelja, koji se nadao da neće doći do aktiviranja klauzule u ugovoru. Naime, da Grad Zadar nije osigurao sredstva i s HVS-om potpisao ugovor, Talijani su bazen na tržištu mogli prodati po višestruko višoj cijeni. Ovako će samo zaraditi na njegovoj montaži u Zadru. Očekuje se da bi on ipak od travnja trebao biti u funkciji.

Za kupnju nove daske u zatvorenom plivalištu Zadarska županija izdvojila je 60.000 kuna.