Rekordnom brzinom raspisan je natječaj za novog ravnatelja "Zadarskog sporta" nakon što je Jurica Dilber dao ostavku na čelno mjesto te gradske ustanove.

Dva dana kasnije, 21. prosinca 2022. godine, za v.d. ravnatelja imenovan je Luka Peranić, inače voditelj Odsjeka za sport u Upravnom odjelu za kulturu i sport. Natječaj se najavljivao kroz narednih mjesec dana, a raspisan je i prije isteka tog roka. Danas je, naime, osvanuo u dnevnim novinama kao i na mrežnim stranicama ustanove, uz potpis predsjednice Upravnog vijeća Darije Sinovčić.

Prema kriterijima iz natječaja, kandidati za novog ravnatelja moraju ispuniti šest uvjeta. Osnovni stručni uvjeti su preddiplomski i diplomski sveučilišni studij društvene struke ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvene struke te pet godina radnog iskustva na rukovodećem mjestu. Kandidat se, kako piše u natječaju, objavljenom danas, mora odlikovati stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima, poznavati rad na osobnom računalu, posjedovati vozačku dozvolu B kategorije te ispunjavati ostale uvjete utvrđene zakonima predviđenima za rad u ovakvim ustanovama.

Uz standardnu dokumentaciju, koja uključuje i uvjerenje da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, kandidati moraju dostaviti i četverogodišnji plan i program rada za tu javnu ustanovu koja upravlja sportskim objektima i to rekreacijskim centrima Mocire i Ravnice, bazenom na Kolovarama i teniskim terenima u Sutomiškoj ulici.

Na novinarsko pitanje na kojem je radnom mjestu završio dosadašnji ravnatelj Jurica Dilber, koji je Zadarski sport vodio od osnivanja, iz Ureda gradonačelnika su odbili odgovoriti. Odgovor na to pitanje nemaju ni najbliži iz Dilberovog kruga.

Na mrežnoj stranici Dilber se još uvijek vodi kao ravnatelj Zadarskog sporta sa sjedištem u SRC Mocire.

Odlazak Dilbera s mjesta ravnatelja te gradske ustanove bio je ultimatum SDP-a za pregovore oko proračuna, a povod je bilo katastrofalno stanje u dvorani Mocire koju je Dukić zatvorio nakon posljednjeg prokišnjavanja. No i ranije se spekuliralo kako na Dilberovo mjesto "puca" bivši direktor KK Zadar Željko Žilavec.

Za prijavu na natječaj ima rok od osam dana.