Županijsko državno odvjetništvo u Zadru danas je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1994.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona.

Radi se o svirepom ubojstvu koje se dogodilo na Zrću 25. kolovoza prošle godine, u 6 sati ujutro, kada je srpski državljanin Duško Tanasković iz sačekuše ubio crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića.

U medijima se pisalo o motivima zločina, vjerojatnom obračunu mafijaških narkoklanova, kavačkog i škaljarskog, koji kontroliraju veliki dio tržišta prodaje narkotika. Nakon ubojstva koje je snimila kamera gosti su se razbježali, neki su Vlaoviću pokušali pomoći, ali je preminuo na putu do bolnice. U istrazi je ispitana i bivša miss Srbije, koja je s njim bila u društvu.

- Okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 25. kolovoza 2022., u 6:01 sati, na otoku Pagu, ispred jednog noćnog kluba na plaži Katarelac, po izlasku oštećenika iz tog kluba, prišao mu s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz pištolja iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Oštećenik je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar. U optužnici je predloženo da sud produlji istražni zatvor protiv okrivljenog 29-godišnjaka koji mu je ranije odredio sudac istrage zbog opasnosti od bijega, navodi se u objavi ŽDO.