Treća je ipak bila sreća pa se nakon par sati na Gradskom vijeću usvojen Prijedlog Odluke o izradi II. Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra. Svi su vijećnici bili za, a samo je bio suzdržan SDP-ov Nino Mrčela.

Tome je prethodilo očekivano prepucavanje dviju strana vijećnika.

Vijećnici HDZ-a zamjerili su tzv. većini jer su prva dva prijedloga odbili i time izgubili godinu i pol dana vremena.

Adela Frank rekla je kako se to dogodilo zbog neinformiranosti vijećnika, dok je Enio Meštrović rekao kako su na izmjene pristali tek nakon uvjeravanja ravnatelja Tihomira Tomčića kako će se očuvati postojeće nogometno igralište te kako se neće otvoriti put betonizaciji i urbanizaciji.

- Nismo mogli biti za Plan koji je u jednom dijelu otvarao prostor za prolazak četverotračne ceste kroz Vruljicu. Kada nam je objašnjeno da se radi samo o podlozi da se škola javi na EU projekt, naše kolege su na Županijsku skupštinu, jer je županija osnivač škole, uputili prijedlog da se školi daju inicijalna sredstva od 1,2 milijuna kuna, ali je HDZ taj prijedlog odbio. Ako Zadarska županija ne želi podržati TŠC, to znači da je i zadarski HDZ protiv projekta.

Na inzistiranje Davora Karlovića da mu se kaže kako je došlo do preokreta, Radeta je odgovorio:

- Ravnatelj me je kupio jednom rečenicom - da je spreman sa svojim profesorima i učenicima braniti Vruljicu da kroz nju ne prođe četverostrana cesta, rekao je Radeta kojeg su neki vijećnici HDZ-a ismijali s klupe.

U raspravu se uključio i gradonačelnik Branko Dukić.

- Od vaših strahova me boli glava. To je vaš limit. Vi imate nepovjerenje prema svemu, verbalno se razmahao za govornicom Dukić.

On je pokušao pojasniti povijest donošenje prijedloga za izmjenu Plana TŠC, ali baš u tome nije bio jasan. Dukić je govorio vijećnicima da  se danas, četvrti put donosi odluka o izradi. Kada na Vijeće dođu izmjene koje se tek moraju izraditi, tada će vijećnici imati o čemu raspravljati.

-  Što čekate? Jedva čekamo od 2017. godine da izmijenite Prostorni plan Grada Zadra s obzirom da se puno toga promijenilo u prostoru, replicirala je vijećnica Marjana Botić.

Spočitao joj je HDZ-ov vijećnik Mate Marić kazavši kako oni očito nisu razumjeli proceduru

.- Mi imamo izvrsnu gradsku upravu i pročelnike od kojih je jedan postao ministar, istaknuo je Marić.

Na Radetin navod kako je HDZ bio protiv 1,2 milijuna kuna u županijskom proračunu, koliko je bilo predviđano za izradu projektne dokumentacije, odgovor je dao pročelnik Darko Kasap, također povišenim tonom kakva je bila cijela rasprava.

 - Ne može se prihvatiti takav način projektiranja dvorane jer se omogućava parcelacija odvajanja dvorane od Bagatovog igrališta, pojasnio je to, kako je kazao, izvrtanje teze pročelnik Kasap dodajući kako te četverotračne ceste kroz Vruljicu nema u Prostornom planu. Angažirajte svog arhitekta neka vam on pokaže i objasni, savjetovao je Kasap i spustio vijećnicima: "Nije ovo škola da mi vas podučavamo."