Na zagrebačkom Županijskom sutra bi trebala biti objavljena nepravomoćna presuda zadarskom poduzetniku Reni Sinovčiću optuženom da je u aferi Ribar nezakonitu zaradu stekao među ostalim i u predstečajnoj nagodbi, prvoj koju je istražio Uskok još 2015. godine.

Uz Sinovčića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadra Dalibor Zebić i Novica Erlić, otac ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića.

Uskok je tvrdio da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna. Novicu Erlića, oca aktualnog ministra, optužnica tereti da je kao direktor NK Zadra od 2008. do 2014. pomogao Sinovčiću izvući iz kluba oko 42 milijuna kuna na temelju krivotvorenih pozajmica igračima nogometnog kluba. Temeljem tih pozajmica, tvrdi Uskok, klub je vraćao nepostojeći dug Sinovčiću kroz novac i Sinovčićeve udjele u klubu.