Nakon što je Family Hotela Diadora dobio petu zvjezdicu, nadolazećeg ljeta Falkensteiner Resort Punta Skala u ponudi će imati pet luksuznih vila, vjerojatno s najskupljom cijenom smještaja u Zadarskoj županiji. Iako se za listopad mogu dobiti promotivne cijene od 2.025 eura po danu, u punoj sezoni za najam pojedinačne vile dnevno će trebati izdvojiti 5.200 eura!

Pet novih vila podignuto je na mjestu nekadašnjeg apartmanskog dijela Planike. One su lani već bile u projektiranju dok su u tijeku bile još jedne izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja Punta Skala. Na predstavljanju tog plana rečeno je kako će biti izgrađeno 7 vila s bazenima s pogledom na more. Dodajmo k tome i na Velebit.

U PR objavi navodi se da svaka vila s pogledom na očaravajući zadarski arhipelag može primiti do 7 osoba, prostire se na 200 m2, ima privatni mediteranski vrt i grijani bazen od 40 m2. Moderan dizajn inspiriran je Mediteranom, a korištene su boje i materijali tipični za mediteransko okruženje. Arhitektonsko rješenje potpisuje Labvert Architecture & Design iz Beča, dok je za unutarnje uređenje zaslužan tim Bea Interiors Design.

- Bilo je važno stvoriti savršeno utočište koje ispunjava visoke zahtjeve. Inspiriran dalmatinskom arhitekturom, fokus je stavljen na visokokvalitetne materijale i nenametljive harmonije boja. U skladu s mediteranskom prirodom, vile tvore organsku strukturu između unutarnjeg i vanjskog prostora. Kao poseban naglasak, pergole ne nude samo ugodan hlad već i prekrasan pogled na more, rekao je arhitekt Stephan Vary iz Labvert/Stockinger Deutsch Architects.

Goste će pri dolasku dočekati pjenušac, a nakon toga se bez brige mogu potpuno opustiti jer su im, između ostalog, na raspolaganju usluge dadilje, čuvanje pasa i personalni trener. Kad požele malo akcije, dostupni su im najam automobila, plovila ili sportske opreme, personalizirani izleti, organizirani transferi ili pak najam limuzine.