John Karavanić više nije direktor Tankerske Next Generation, tvrtke-kćeri Tankerske plovidbe preko koje je odrađivan posao prijevoza nafte. Tankerska kao jedini vlasnik, povukla je krajem prošle godine dionice TNG sa Zagrebačke burze. Karavanić prelazi u Tankersku plovidbu na mjesto kadrovskog direktora umjesto Joška Markova.

Dosadašnji prokurist Marko Znaor postao je direktor, odnosno jedini član uprave TNG-a, a novom prokuristicom imenovana je Mila Pedišić. Pedišić je prokuristica TP Line, još jednoj tvrtki Tankerske plovidbe za pomorski prijevoz. Ona je formalno i direktorica Rekreacijsko turističkog centra Nin, odnosno projekta Ninskog blata. Znaor također dolazi iz sustava Tankerske plovidbe. Bio je financijski menadžer u TNG, a prije toga bio je 12 godina u Privrednoj banci Zagreb.

Karavanić se odmah nakon fakulteta zaposlio u sustavu Tankerske plovidbe, u kojoj je proveo 30 godina. Na čelu TNG-a bio je od osnivanja te tvrtke 2014. godine, kada je Tankerska plovidba u nju prebacila svoje tankere te kroz inicijalnu javnu ponudu prikupila 208 milijuna kuna, što joj je omogućilo gradnju novih brodova. Od vremena pandemije TNG je ostvarivao gubitke na svjetskom tržištu, no to se nije odražavalo na poslovanje Tankerske plovidbe, koja je ostvarivala značajnu dobit. I s tom dobiti su prošle jeseni kupili dionice TNG koje su povukli sa Zgrebačke burze.