Poduzimaju se radnje za sanaciju odlagališta otpada u Biljanima Donjim na kojem je odložena troska, priopćeno je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

I to nakon što je  Europska komisija je 15. veljače Sudu Europske unije ponovno uputila predmet protiv Hrvatske jer nije postupila u skladu s presudom iz 2019. u kojoj je utvrđeno da naša zemlja nije ispunila svoje obveze iz direktive o otpadu na nezakonitom odlagalištu u Biljanima Donjim.

Ministarstvo prostornoga uređenja izjavilo je da se "poduzimaju radnje u svrhu sanacije odlagališta otpada u Biljanima Donjim" na kojem je odložena troska, nakon što je Europska komisija odlučila ponovno uputiti taj predmet protiv Hrvatske Sudu EU-a.

"Radi se o kompleksnom pitanju s područja više resora te se između resornih ministarstava poduzimaju radnje u svrhu sanacije odlagališta otpada Crnog brda u Biljanima Donjim", odgovor je Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovinekoje je objavila HIna. kao i to da je Ministarstvo u postupku naručivanja procjene vrijednosti troske od stručnog neovisnog tijela Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta nakon čega će se pristupiti izradi natječajne dokumentacije u svrhu objave međunarodnog natječaja radi prodaje troske", istaknuto je u najnovijoj objavi rješenja za Crno brdo.