Dugogodišnji ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, dr. Zoran Škrgatić je pred mirovinom.

Upravno vijeće kojem predsjedava Željko Čulina, donijelo je odluku o raspisivanju natječaja za ravnateljsko mjesto na mandat od četiri godine. Sa 66 napunjenih godina Škrgatić je rekao da on neće ponovno pisati program jer se po sili zakona ne može javiti na natječaj za ravnatelja te županijske ustanove.

- Imam 42 godine radnog staža, bio sam branitelj, kazao je Škrgatić zadovoljan što je Zavod prošle godine poslovao u plusu i što su sve službe ustrojene.

- Godinu dana ranije smo imali gubitak jer smo htjeli biti brzi s nalazima za naše građane za koje smo nabavljali skuplje testove na COVID, podsjetio je ravnatelj kojem mandat završava krajem svibnja.

Odlazak s mjesta ravnatelje te županijske ustanove ne znači da će Škrgatić otići s pozicije predsjednika Upravnog vijeća zadarske bolnice. O tome će odlučiti župan, kazao je Škrgatić. Župan Božidar Longin je imenovao ravnatelj bolnice dr. Željka Čulinu za predsjednika Upravnog vijeća susjedne i interesno i poslovno povezane ustanove - Zavoda za javno zdravstvo.