Uoči sjednice Odbora za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije, koja će se održati u četvrtak, "procurila" su imena kandidata za nagradu za životno djelo.

Nominirano je sedam kandidata od čega dvoje postumno. Zbog zdravstvenog, umjetničkog i humanitarnog rada Županijska organizacija SDP-a nominirala je Stipana Kujundžića, cijenjenog gastroenterologa koji je preminuo 2019. godine, dok je Udruga turističkih vodiča "Donat" predložila svog nekadašnjeg predsjednika Vinka Bakiju, sveučilišnog profesora čiji je iznenadni odlazak 2021. godine rastužio njegove kolege i studente.

Jedina žena među nominiranima je Alemka Džaferagić koju je zbog humanizma i čovjekoljublja predložila Udruga žene u Domovinskom ratu. Mjesni odbor Brbinj predložio je posljednjeg brbinjskog kalafata Mladena Uškovića koji djeluje u području tradicionalne male brodogradnje u drvu. Zbog zasluga u novinarstvu nominiran je umirovljeni zadarski novinar, te i dalje vrlo aktivni zadarski kroničar i publicist Drago Marić. Mjesni odbor Puntamika i Košarkaški klub Opus Puntamika kandidirali su poznatog zadarskog ugostitelja Erika Pavina, vlasnika hotela i restorana Niko. Nakon što je bio bezuspješno nominiran za nagradu Grada Zadra za životno djelo, koja je ostalo bez dobitnika, Udruga zadarskih sportskih novinara za županijsku nagradu predložila je dr. Marka Prenđu. Najpoznatiji doktor sportske medicine u Zadru u svojoj vitrini već ima nagradu za životno djelo, koju mu je dodijelio Hrvatski olimpijski odbor.

Za godišnje nagrade Zadarske županije pristiglo je više od 20 prijedloga.

- Na zakazanoj sjednici Odbor će razmatrati sve pristigle prijedloge za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije te će se nakon sjednice predstavnicima medija dostaviti obavijest o predloženim laureatima. Dodjela javnih priznanja održat će se u travnju na svečanoj sjednici povodom Dana Zadarske županije, jedino je što se uoči sjednice može službeno doznati u Zadarskoj županiji.