Opća bolnica Zadar raspisala je natječaje za prijem 13 zaposlenika i čak 27 pripravnika. Na određeno vrijeme prima se po jedan liječnik za objedinjeni hitni prijem i specijalist oftalmologije/optometrije. S obzirom da je na Odjelu oftalmologije veliki deficit kadra, uvjet za prijem na pola radnog vremena je da je specijalist korisnik mirovine. Nedavno je u mirovinu otišao dr. Zoran Sessa, pa se pretpostavlja da bi se on mogao vratiti i odraditi još neko vrijeme na ovom deficitarnom mjestu.

Osim liječnika na neodređeno vrijeme zapošljavaju se jedan prvostupnik sestrinstva i jedan sanitarni tehničar, a na određeno vrijeme četiri medicinske sestre, primalja, dvoje prvostupnika sestrinstva i po jedan prvostupnik radiološke tehnologije i fizioterapije.

Jedan od pokušaja da se bolnica dugoročno kadrovski ojača je i natječaj za veliki broj radnih mjesta koji je raspisan za prvostupnike. Najviše. čak 13 odnosi se na prvostupnike fizioterapije ili fizioterapeutske tehničare. Traže se i po tri primalje asistentice i prvostupnike radiološke tehnologije, dvoje zdravstveno-laboratorijskih tehničara i po jedna medicinska sestra, prsvostupnica sestrinstva, primaljstva, medicinsko-laboratorijske dijagnostike, radne terapije i farmaceutski tehničar.

Prijave se zaprimaju u roku od osam dana od objave, odnosno do 21. ožujka.

Natječaj za zapošljavanje pripravnika objavio je i Zavod za javno zdravstvo Zadar, koji na pripravnički staž od 12 mjeseci prima tri magistra/inženjera i četiri prvostupnika sanitarnog inženjerstva. Krajnji rok za podnošenje molbi je 18. ožujka 2023. godine.