Drugu godinu zaredom Moto klub BIK organizira defile pod nazivom „Otvorenje moto sezone Zadarske županije", a od ove godine defile će se održavati u spomen na prijatelja kluba i idejnog začetnika otvorenja moto sezone, cijenjenog fotoreportera Vedrana Sitnice koji nas je iznenada i prerano napustio prošle godine.

- O njemu ne treba posebno trošiti riječi, svi koji smo ga poznavali izgubili smo više od prijatelja... Najprije se ukaže veliki osmjeh koji razvedrava tvoje obraze i tvoja obzorja. Kada Vedran dariva osmijeh, dariva sebe. Nenametljiv je, ne gura se, a tu je. Prisutan, stvaran i veliki, iako je Sitnica, poručili su organizatori.

Defile je na rasporedu u ponedjeljak, 10. travnja. Okupljanje počinje u prostorijama kluba u Benkovcu od 9 sati, polazak je u 10, dok je povratak u Benkovac predviđen oko 15, gdje slijedi nastavak druženje uz hranu gratis za sve sudionike i prijatelje.

Defile se odvija po rubnim dijelovima Zadarske županije, s ciljem skretanja pozornosti drugih sudionika u prometu na prisutnost i sigurnost motociklista na cesti.